MĂRGINEANU

Nicolae D. MĂRGINEANU

Născut la 25 septembrie 1938, Cluj, România.

vorbitor de franceza si engleza

Absolvent al Secției Cameraman, al Institutului de Teatru și Film din București. A realizat nouă lungmetraje, în calitate de director de fotografie.

Din 1978 este director de film. Din 1990 până în 2009 este proprietarul societății AGER FILM SRL.


Filmografie:

2022 ELIXIR,
film artistic, 38 minute
producator AGER FILM SRL

2019 CARDINALUL,
film artistic, 38 minute
producator AGER FILM SRL

2018 Fals tratat de mantuire a sufletului,
film artistic, 90 minute
producator AGER FILM SRL

2017 CANAL OF DEATH,
Docu-Drama, 66 minute
producator AGER FILM SRL

2014 WHITE GATE,
film artistic, 96 minute
producator AGER FILM SRL

2010 GEORGE MANU - Rectorul din Zarca Aiudului,
Documentar, 72 minute
producator AGER FILM SRL

2011 PARINTELE ARSENIE BOCA - Omul lui Dumnezeu,
Documentar, 82 minute
producator AGER FILM SRL

2010 AMFITEATRE SI INCHISORI,
Documentar, 50 minute
producator AGER FILM SRL

2009 SURVEILLANCE BY THE SECURITATE ’70-’80,
(Supreavegheat de securitate in anii 70-80)
Documentar, 82 minute
Production CNSAS – EACEA

2008 Schimb Valutar,
film artistic, 99 min. Fuji color, 35mm
producator AGER FILM SRL
Mentiune speciala a juriului la festivalul international al filmului din Montpellier, Franta.
Premiul de interpretare masculină la Festivalul filmului Mediteranean din Tetouan, Maroc, 2009.

2007 LOGODNICII DIN AMERICA,
film artistic, 99 min. Fuji color, 35mm
producator AGER FILM SRL

2003 BINECUVÎNTATĂ FII, ÎNCHISOARE,
film artistic, 86 min. Kodak color, 35mm., producător AGER FILM SRL
producator AGER FILM SRL
Premiul Juriului pentru ”Cea mai bună contribuţie artistică”, Festivalul Filmelor Lumii, Montreal, 2003 şi Menţiunea specială a Juriului ecumenic.

“Silver knight” award, “Golden knight” Int.Film Festival,Itkutc,Russia, 2004.

Christian Visual Media’s Crown Awards (Atlanta, SUA, 2004):
Silver Award – Best Screenplay
Silver Award - Best International Film
Bronze Award – Best Picture
Silver Award – Best Drama

ROMANIA AND ITS TRADITIONAL MUSIC
Documentary,50+45 minutes.

1999 FAIMOSUL PAPARAZZO
film artistic, 86 minute, Kodak Colour
producator AGER FILM SRL
A participat în competiţie la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova 2000

1996 CAPUL DE ZIMBRU
film artistic inspirat din povestirea cu acelaşi titlu, 52 min
Producãtor : TVR
Premiul APTR pentru regie ( Asociaţia Profesioniştilor din TV) 1997

1993 ARHITECTURA SI PUTEREA
documentar, 52 minute, video
producator AGER FILM SRL
Marele Premiu la Festivalul Internnaţional al Filmului de Arhitectură, FIFAL,Bucuresti, 1994.
Premiul “International Housing and Planing”,Senday, Miyagi, Japonia 1996.

1993 PRIVEŞTE ÎNAINTE CU MÎNIE
film artististic, scenariul Petre Sălcudeanu.
Durata : 90 minute, peliculã 35 mm, Fuji color.
Producãtor : PROFILM.
Festivalul Internaţional din Berlin – PANORAMA, 1994
MARELE PREMIU la Festivalul Internaţional al Noului Cinema, Pesaro,Italia,1994. DELFINUL DE ARGINT, la Festivalul Internaţional de la Troia, Portugalia. Diploma FIPRESCI, Troia, Portugalia, 1994.
Diploma OCIC la Festivalul Internaţional de la Amiens, Franţa,1994. Premiul pentru imagine la Festivalul Internaţional de la Skoplie, Macedonia. Premiul Special al Juriului la Festivalul Filmului Naţional de la Costineşti

1991 UNDEVA IN EST, film artistic inspirat din romanul “FEŢELE TĂCERII” de Augustin Buzura.
Premiul pentru scenariu, Fetivalul Naţional de la Costinesti 1991

1990 UN BULGĂRE DE HUMĂ,
film artistic inspirat din viaţa lui Ioan Creangă.

1988 FLACARI PE COMORI,
film artistic după romanul “ARHANGHELII” de Ioan Agârbiceanu. Premiul de regie la Festivalul Naţional al filmuluide la Costineşti.

1986 PADUREANCA, film artistic după nuvela cu acelaşi titlu de Ioan Slavici.
Premiul de regie la Festivalul Naţional al filmului de la Costineşti.

1983 INTOARCEREA DIN IAD,
film artistic inspirat din nuvela “JANDARMUL” de Ioan Agârbiceanu.
DIPLOMA DE ONOARE la Festivalul Internaţional al filmului de la Moscova. MARELE PREMIU la Festivalul Naţional al filmului de la Costineşti.

1981 STEFAN LUCHIAN, film artistic.
Premiul CIDALC la Festivalul Internaţional de film de la Karlovy Vary.

1979 UN OM IN LODEN,
film artistic, ecranizrea romanului “Moartea vine pe bandã de magnetofon” de Haralamb Zincã.
Premiul ACIN pentru debut.

1978 THIS ABOVE ALL, in colaboration with Dan Pita.
Feature.Duration : 90 minutes, Gouge : 35 mm, Kodak colour.
Production : ROMANIAFILM

ELIXIR

Read More
TITLE ELIXIR
PRODUCER Ager-Film
DURATION 38 min.
MEDIA 4K

CARDINALUL

Read More
TITLE CARDINALUL
PRODUCER Ager-Film
YEAR 2019
DURATION aprox. 98 min.
MEDIA DVD

Fals tratat de mantuire a sufletului

Read More
TITLE Fals tratat de mantuire a sufletului
PRODUCER Ager-Film
YEAR 2018
DURATION aprox. 90 min.
MEDIA DVD

CANAL OF DEATH

Read More
TITLE Canalul mortii
PRODUCER Ager-Film
YEAR 2017
DURATION aprox. 66 min.
MEDIA DVD

WHITE GATE

Read More
TITLE Poarta Alba
PRODUCER Ager-Film
YEAR 2014
DURATION aprox. 96 min.
MEDIA DVD

GEORGE MANU the Rector from Aiud Prison

Read More
TITLE George Manu
PRODUCER Ager-Film
YEAR 2013
DURATION aprox. 72 min.
MEDIA DVD

ARSENIE BOCA a man of God

Read More
TITLE Arsenie Boca
PRODUCER Ager-Film
YEAR 2011
DURATION aprox. 82 min.
MEDIA DVD

AMFITEATRE SI INCHISORI

Read More
TITLE Amfiteatre si inchisori
PRODUCER Ager-Film
DURATION aprox. 50 min.
MEDIA DVD

Schimb Valutar

Read More
TITLE Schimb Valutar
PRODUCER Ager-Film
YEAR 2008
DURATION aprox. 90 min.
MEDIA DVD

LOGODNICII DIN AMERICA

Read More
TITLE Logodnicii din America
PRODUCER Ager-Film
YEAR 2007
DURATION aprox. 80 min.
MEDIA DVD

BRAN CASTLE

Read More
TITLE Bran Castle
PRODUCER Ager-Film
YEAR 2004
DURATION aprox. 65 min.
MEDIA DVD

BINECUVÎNTATĂ FII, ÎNCHISOARE

Read More
TITLE Binecuvântata fii, închisoare
PRODUCER Ager-Film
YEAR 2003
DURATION aprox. 87 min.
MEDIA DVD

FAIMOSUL PAPARAZZO

Read More
TITLE Faimosul Paparazzo
PRODUCER Ager-Film
YEAR 1999
DURATION aprox. 84 min.
MEDIA DVD

ARHITECTURA SI PUTEREA

Read More
TITLE Arhitectura si puterea
PRODUCER Ager-Film
YEAR 1993
DURATION aprox. 52 min.
MEDIA DVD

PRIVEŞTE ÎNAINTE CU MÎNIE

Read More
TITLE Priveste înainte cu mânie
PRODUCER ProFilm
YEAR 1993
DURATION aprox. 85 min.
MEDIA DVD

SOMEWHERE IN THE EAST

Read More
TITLE Undeva în Est
PRODUCER Solaris
YEAR 1991
DURATION aprox. 100 min.
MEDIA DVD

A CLOD OF CLAY

Read More
TITLE Un bulgare de huma
PRODUCER Romania Film
YEAR 1990
DURATION aprox. 90 min.
MEDIA DVD

FLAMES OVER TREASURES

Read More
TITLE Flacari pe comori
PRODUCER Romania Film
YEAR 1988
DURATION aprox. 95 min.
MEDIA DVD & VHS

THE FOREST WOMAN

Read More
TITLE Padureanca
PRODUCER Romania Film
YEAR 1986
DURATION aprox. 105 min.
MEDIA DVD & VHS

BACK FROM THE HELL

Read More
TITLE Intoarcerea din iad
PRODUCER Romania Film
YEAR 1983
DURATION aprox. 100 min.
MEDIA DVD & VHS

THE PAINTER

Read More
TITLE Stefan Luchian
PRODUCER Romania Film
YEAR 1981
DURATION aprox. 100 min.
MEDIA DVD & VHS

A MAN IN A SHAG OVERCOAT

Read More
TITLE Un om în loden
PRODUCER Romania Film
YEAR 1979
DURATION aprox. 85 min.
MEDIA DVD & VHS